2015. január 30., péntek

2015.01.30

Sziasztook!

Ma marha jó kedvem van, ugyanis épp most fejeztem be a mai aerobik adagomat. Mit ne mondjak, ez aztán a tökéletes edzés mára! Én úgy elfáradtam, hogy csak na, úgyhogy bátran ajánlom ezt az összeállítást Nektek is! (csak úgy folyik rólam a víz! :D)
Lássuk is, hogy mivel kezdtem ma :)
Igen, igen, megint egy Victoria's Secret workout, de hát na, egyszerűen nem bírok magammal. Ma ugyanis végre megnéztem a 2014-es show második felét, amit már régóta szerettem volna, és így megjött a kedvem az ilyen edzésekhez is. Azt kell tudni erről a videóról, hogy köredzés van benne, de nincs sok ismétlés, sokkal inkább sokáig kell kitartani. Meg kell mondjam, hogy a hölgy a videóban eszméletlen szimpatikus, és látszik rajta, hogy nem csak úgy mondja, hanem komolyan is gondolja, amikor azt mondja, hogy fáj neki is :D És meg kell hogy mondjam, nekem is fájt! Méghozzá nem is kicsit. A videó felénél már izzadtam, és amikor másodszor is a békás gyakorlat volt, akkor kis híján feladtam, mert azt hittem, menten felgyullad a lábam :D (majd rájöttök, hogy miről beszélek, ha megnézitek ezt a videót) De tényleg, ez nekem marhára bejött, az biztos, hogy sokszor fogom még elővenni ezt, mert nagyon hatásosnak érzem.

Azonban ennyi természetesen nem volt elég, úgyhogy előszedtem még egy videót a kedvenceim közül, méghozzá a Tone it up lányoktól, a Bikini Seriesből :)
Ez még egy régebbi videójuk, de nekem nagyon bejött :) És vééégre! Itt jöttem rá, hogy nem is vagyok olyan béna, amiért az egyik gyakorlatot az előző videóból fele olyan jól nem tudtam megcsinálni, mint a trénerem :D De nem baj, kitartottam, csak ne lett volna ez is ilyen marhára nehéz. Nem tudom, hogy most csak én vagyok nyeszlettebb, vagy maga a mai adag volt kiadósabb, de hogy marha jó volt, annyi szent! 

Próbáljátok ki Ti is, mert nem fogtok csalódni, a felkötni valót pedig kössétek fel, mert le fogtok fáradni rendesen :) De sokkal jobb lesz utána. Engem legalábbis egy olyan boldogsághullám szállt meg, hogy azt még körülírni sem tudom. Szuper volt! :)
Ti mit sportoltatok ma? :) Jöhet a hétvégére egy más típusú bejegyzés? Vagy maradjak az edzésnél? :) A válaszokat várom itt illetve a facebook oldalon!

Puszillak Titeket, Nocy :)

2015. január 29., csütörtök

2015.01.28. HIIT+Feszes és fitt extra edzés

Sziasztok!

Bármennyire is tegnapra volt nálam beütemezve egy edzés, sajnos ez nem jött össze. Mert szégyen nem szégyen, reggel bizony eléggé elaludtam, este pedig ezer meg egy dolgom volt még. Így hát mára maradt az edzés. Nem igazán volt kedvem semmi extrához, így hát úgy voltam vele, hogy a tavalyi kedvenc videómat veszem elő először, ami ugye nem más, mint egy magas intenzitású interval edzés.
Erről a videóról már tavaly leírtam a véleményem, ha kíváncsiak vagytok rá, akkor ITT megtalálhatjátok. Ez azóta sem változott sokat, még mindig szívesen nyúlok ehhez a videóhoz, bár tény, ma még ez sem tudott sokkal jobb hangulatra deríteni, csak néha néha :) De ettől eltekintve még mindig szuper, mert nem sok olyan videó van, amit ennyiszer elővettem ilyen rövid idő alatt. Már lassan ott tartok, hogy kirázom a kisujjamból ezt a gyakorlatot, mindemellett még mindig szuperül átmozgat és megizzaszt, úgyhogy juhéj!
Úgy voltam vele, hogy azért ez egyáltalán nem lesz elég nekem, úgyhogy elővettem a Feszes és fitt DVD-met, hogy majd jól megcsinálom azt a bizonyos extra has-popsi részt. Nos, lássuk is a benyomásokat!
Az a helyzet, hogy egyelőre nem jutottam dűlőre magammal ezzel a résszel kapcsolatban. Ugyanis két eshetőség van: vagy én vagyok ezeken a területeken túl edzett (amit nem igazán hiszek, nézzetek rám, tiszta tunya vagyok), vagy pedig túl kevés ez a tizennéhány perc. Egyáltalán nem izzadtam tovább, holott már előtte megalapoztam hozzá a dolgot. Most viszont ez semmi volt. Nem mondom, hogy egyáltalán nem esett nehezemre ez a gyakorlatsor, mert azért hatékony volt, de hogy nem feszegettem vele a határaim az is biztos. Kicsit csalódott vagyok, hogy az őszintét megvalljam. Én azt hittem, hogy mivel a másik kettő szintnél nem igazán vettük komolyan a problémásabb területeket, akkor majd itt fogjuk. De ha én nem szenvedtem vele, akkor ez bizony tényleg kezdők számára tökéletes gyakorlat. Aki pedig már hosszabb-rövidebb ideje szemezget az edzéssel, az keressem valami durvábbat, vagy pedig ismételje meg a gyakorlatokat még egyszer-kétszer :) Viszont amit továbbra is imádok a DVD-ben, hogy szuperek a zenék! De tényleg! Egyszerűen imádtam hallgatni, így pedig csak a végén esett le, hogy jé, csak ennyi? Túl gyorsan lett vége, így remélem, hogy Rita következő DVD-jén már erre is több hangsúlyt fog fektetni. De egy tuti: nem bántam meg, hogy megvásároltam a DVD-t, többször elő fogom venni, de a kedvencem a 2. szint lett, úgyhogy szerintem azt fogom totálisan széthasználni :)
A bejegyzést sajnos csak ma tudtam kitenni, így nem biztos, hogy a mai is felkerül majd, azért mégse unjatok meg teljesen :)
De ha szeretnétek, hogy kikerüljön, csak szóljatok, és máris megírom Nektek :) (Ja, és készüljetek, egy újabb más típusú bejegyzéssel is készülök! ) :)

Puszillak Titeket, Nocy :)

2015. január 24., szombat

2015.01.24.

Sziasztok!

Mielőtt még azt hinnétek, hogy nagyon kemény vagyok, közölnöm kell, hogy nem. Ugyanis ma már egy lightosabb edzésre váltottam (na, a gyér izomzatomnak kell egy kis pihi, hogy fejlődjön vagy mi :D), ezért a Tone it up lányok Love Your Body szériáját választottam a mai mozgásnak. Nagyon megszerettem az intervall edzéseket, így ma egy olyan videót választottam, amiben a kedvenc szériámból egy ilyet csinálhatok. Nem igazán vagyok még agyilag olyan szinten, hogy ilyen edzésterveket összeállítsak, úgyhogy muszáj ilyen kis videókhoz nyúlni na. Ami pedig a változatosságot illeti, igyekszem majd olyat is keresni néha, ami nem Rita és nem Tone it up vagy Victoria's Secret vagy Rubint Réka. Na, hoppácska, azért ahogy ezt már felsorolom, ez elég jó változatos. :D
Szóval remélem, hogy erre sem lehet panasz, de szóljatok, ha esetleg lenne Nektek valami különleges kérésetek ilyen téren. Na, de megint túl sokat magyarázok mellé, úgyhogy térjünk rá a mai edzésre!
Ez egy könnyű, 20 perces gyakorlat, de jól átmozgat, és arra mindenképp jó volt, hogy felkeljek az ágyból. Reméltem, hogy ezt az enyhe megfázást is kiűzi belőlem, de sajnos nem így lett. Hát remélem, hogy 1-2 nap és rendbe jövök, hogy újra belevethessem magam az edzésbe! :) Többet nem szeretnék kihagyni, már olyan jól kezdtem hozzászokni ehhez a kis rutinhoz. No, de térjünk vissza az edzésre! :) 3 kört kell végigcsinálni, amiben mindig vannak kis szünetek is. Arról nem beszélve, hogy ez a köredzés nem az a tipikus köredzés, ugyanis mindig van a gyakorlatokban egy kis változás, így pedig mi magunk sem unjuk meg, hogy mindig ugyanazokat kell csinálni, mert nem így van :)
Nagyon tetszik még a videó alatti zene is. Már többször hallottam, de még mindig nem tudom megunni, így kijelenthetem, hogy szuper aláfestést választottak a lányok. A másik, ami szerintem szuper, hogy mindig van idő inni az edzés alatt. Ezt a legtöbb videónál csak úgy tudom megoldani, ha leállítom, de itt konkrétan minden egyes gyakorlat után van rá lehetőség. Ez pedig szuper, ahogy az is, hogy a lányok is isznak közben, így aki ezt elfelejtené, most tutira nem fogja! :) Én szerintem olyan vagyok, mint egy kiskacsa, állandóan iszok. De tényleg, én az a tipikus kb minden falat után jöhet egy korty víz ivós lány vagyok. Remélem, hogy Ti sem feledkeztek meg a rendes napi folyadékbevitelről. Enélkül sosem lesz gyönyörű a bőrünk és sosem lehetünk teljesen egészségesek (hehe, mondja a megfázott egyén - szóljatok már, hogy bort iszom azt vizet prédikálok! :D)
Nem is beszélek többet mellé, inkább beszéljen helyettem a mai edzés illetve Ti! Mit mozogtatok ma? :) 
Oh, és ha tetszenek a bejegyzések, akkor ne felejtsetek el feliratkozni a blogra, és látogassatok el a  blog facebook oldalára is, ahol még további hasznos infókkal is találkozhattok :)

Puszillak Titeket, Nóra :)

2015. január 23., péntek

2015.01.21+23. Balogh Rita Feszes és fitt 2. szint

Sziasztok!

Megmondom az őszintét, hogy én ma eléggé mélyponton voltam/vagyok. Ennek pedig igen egyszerű az oka: itthon vagyok, még mindig. Tudom, tudom, más örülne, ha ennyi szabadideje lenne és pihenhetne egy sort, de én most már kezdek nagyon a végére érni ennek a csak hadd pihenjek egy kicsit hadműveletnek. Ma éreztem azt, hogy most már azért hiányzik, hogy órákra kelljen járnom, hogy tanulnom kelljen és úgy minden, amit az egyetem hoz magával számomra. Decemberben szinte ujjongtam magamban, hogy végre vége és hogy most másfél hónap szabadság vár majd rám a szakdoga-nyelvvizsga-egyetemi projekt hajrák után. Ne értsetek félre, nagyon szerettem semmit tenni és itthon lenni a családommal meg a párommal, de most már hiányzik az, hogy meglegyen az a terheltség, amit az egyetem hoz magával. Tudni illik rólam, hogy szeretem magam terhelni (néha ezt túlzásba is viszem, de ezen próbálok változtatni), és hogy általában mindig vállalok valami pluszt. Legyen az egy egyetemi projekt, nyelvtanulás, egy kis TDK vagy bármi :) 
Azonban most már kevés az, hogy itthon vagyok, takarítok, nyelvet gyakorlok+angolt tanulok, sütök valamit ezt-azt csinálok. Mindennek van határa, én pedig most értem el arra a bizonyos határra :)
Ennek örömére ma kora délután már nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, pedig hát mégis, tegnap derült ki, hogy igen, felvettek és mehetek mesterképzésre az egyetemen. Viszont ezen igyekeztem segíteni, úgyhogy azonnal újra előkotortam Rita DVD-jét, hogy egy kiadós edzésnek vessem alá magam. Szerdán már kipróbáltam egyszer a 2. szintet, azonban valami visszatartott arról, hogy leírjam róla a véleményem. Valahogy úgy éreztem, hogy ennek még érnie kell és hogy ezen nekem még agyalnom kell egy sort.
Így ma ismét kipróbáltam, és azt hiszem, végre megértem arra, hogy jobban kivesézzem ezt a szintet. Az első és legfontosabb, amit meg kell jegyeznem az, hogy bizony ismét bebizonyosodott: marha gyér izomzattal rendelkezem már ami a felsőtestemet illeti :D De komolyan! Lányok, ha csak egyetlen dolgot fogadtok meg abból, ami írok, akkor ez legyen az: NE hanyagoljátok el a hát- és karizmokat. Mert utána nagyon fogjátok szidni magatokat! Én már csak tudom. Mondom magamnak rendesen az "áldást" amikor az egyes gyakorlatokat kell csinálni. Viszont ami totál kihoz a sodromból az ez a két gyakorlat itten oldalt! Én behalok tőlük, pedig igazából nem is kéne, mert totál egyszerűek és könnyűek. 
No, de segáz, amint túlteszem magam azon, hogy már csak párat Nóri, igen, ki fogod bírni, akkor utána amikor végre vége az szinte egy áldással ér fel. Főleg úgy a gyakorlatsor felénél, amikor elindulnak a jobbnál jobb muzsikák is. Egészen addig csak tengek-lengek, de utána már megy minden, mint a karikacsapás, mert hát visznek magukkal azok a fránya zenék, amit sokkal de sokkal jobban el vannak találva, mint az első szinten.
Mondjuk alapból, nekem ez a második szint valahogy jobbnak tűnik, mint az első. Jobban megdolgoz és jobban leizzaszt. De tényleg, konkrétan a közepén elkezd folyni rólam a víz. Juppi!!! Ebben erősebbnek érzem a megoszlást is, már ami a karizmok-hasizom-popsi megoszlást illeti. Valahogy sokkal jobb a hasizom része is a blokknak, mint az első szinten volt. Számomra ez lett a tökéletes átmozgató torna, hogy úgy mondjam. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy egymás után kétszer is elővettem a gyakorlatsort. Ráadásul záros határidőn belül. És van egy olyan érzésem, hogy ez a blokk gyakori vendég lesz nálam mostanában. Köszönhetően a faja kis felsőtest edzésének, amire marha nagy szükségem lesz. Basszus, hát mégis, mi lenne velem, ha be kéne húznom valakinek? Valszeg meg se kottyanna az illetőnek, úgyhogy ideje összeszednem magam! Lányok, nem szabad semmit sem a véletlenre bízni, na! Ki tudja, mikor döglik be véletlen a paprika spray, amit a táskánkban tartunk? Elő a hosszú karmokkal és egy jól irányzott jobb egyenessel (még akkor is, ha kicsit ferdére sikerül).
No, de vissza Rita DVD-jéhez! Egyébként én most rájöttem, hogy mi volt az a hiányérzet, amit a múltkor nem tudtam magamban hová tenni. Rita alapjáraton egy nagyon kedves, nyitott lány, de szegényen annyira látszik, hogy izgul néha. Vagy nem is tudom, én az izgulás és az első DVD számlájára írom legalábbis a dolgot. :) Hiányzott, hogy őszintén mosolyogjon néha ránk a videóban, hogy ezáltal is biztasson minket arra, hogy tudja, hogy fáj és hogy nehéz, de menni fog. Nem kell ezeket kimondani, tudjuk mi magunktól is, de na, valami jelzés kell erre. Gondoljatok csak arra, hogy mennyit segít az is, amikor elmentek egy aerobik órára, és egy nehéz gyakorlat közben rápillantotok a mellettetek izzadóra, és ő egy apró mosollyal vagy bólintással jelzi, hogy igen, egyet értetek! (bármennyire régen is voltam utoljára ilyenen, erre határozottan emlékszem :D)
De összességében ez egy nagyon szuper átmozgató torna, na! Nálam simán lepipálja a Réka tornákat. Nem tehetek róla, de nekem ez, hogy van rendes bemelegítés és nyújtás nagyon sokat nyom a latba. Elhiszem, kell a hely a tornáknak és a mások szerint "érdemi" résznek, de a nyújtás és bemelegítés ugyanolyan érdemi! Ha nincs is minden blokk után, de egynek szerintem mindenképp helyet kellene kapnia minden egyes videón, és akár mindig oda is lehet pörgetni, csak legyen ott :)
Szóval szívből ajánlom mindenkinek ezt a DVD-t, nem hiszem, hogy csalódnátok benne, és aki nagyon menő, az nyomassa a második szintet, mert az az igazán tuti! (bár az extra has-popsit még nem próbáltam, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni - de ami késik, nem múlik)
Ti mit sportoltatok ma? Mit csináltok a hétvégén? :)

Puszillak Titeket, Nóra :)
This entry was posted in

2015. január 20., kedd

2015.01.20.Tone it up és Victoria's Secret series

Sziasztok!

Ma úgy jött ki a lépés, hogy barátomnál kellett aerobikoznom, és mivel sajnos Rita DVD-jét otthon hagytam, ezért ismét a netet hívtam segítségül illetve barátomat. Megkértem, hogy válogasson össze nekem néhány videót a sok-sok becsillagozott terv közül, és így állt össze a mai aerobikom adagja. Igaz, megkértem, hogy ma ügyeljen, ugyanis a csuklóm kicsit rendetlenkedett az elmúlt pár napban. Azonban sajnos így sem tudtam minden egyes gyakorlatot teljes mértékben megcsinálni, mert nem igazán bírta a jobb csuklóm a megerőltetést. 
Az első két videó új lesz, eddig még nem szerepelt a blogon, viszont az utolsó már igen, úgyhogy azt ismerősként köszönthetik majd azok, akik emlékeznek rá :)
Elsőként ezt a videót vettem górcső alá. Hát meg kell mondanom, hogy bármennyire is szeretem a lányok aerobik videóit, ez nem tartozott a kedvenceim közé. Látszik, hogy még nagyon korai stádiumból van ez a videó, nincs rendesen kidolgozva, elkapkodott és bizony egy-két helyen teljesíthetetlen is volt számomra. Nincs alatta szöveg és ez engem nagyon zavart. Ahogy az is, hogy nem volt időm helyet változtatni az egyes gyakorlatok között. Egy biztos: ez a videó most már kikerült a listámból, ugyanis többször már nem szeretném megcsinálni. Nem igazán kedveltem meg. Úgyhogy viszlát Sunset Workout! :D
A második videónek ezt választotta a barátom, ami sajnos az előző sorsára jutott szintén, ugyanis valahogy nem nőtt a szívemhez szintén. Ismét azt éreztem, mint az előző videóban, hogy még nem elég kiforrott és hogy túlságosan el van kapkodva. Nem éreztem azt, amit a mostani videóiknál: hogy én ezt szívesen csinálom és hogy még sokszor elő szeretném venni. Így hát ez a videó sem volt számomra az igazi, és most bizony szépen kikerül majd a listámról :)
Az utolsó gyakorlatsor már nem ismeretlen a számotokra, ahogy azt már írtam korábban. Nagyon szeretem ezt a videót, merthogy 1: ott van Alfie :D 2: nagyon csípem a csaj zoknijait 3: a gyakorlatok megdolgoztatnak, de a második körben már rövidebb idei kell kitartani, mint az elsőben. Korábban már írtam erről a gyakorlatról, úgyhogy most nem szeretnék erről hosszadalmasan írni. Legyen elég annyi, hogy ez szuper zárás volt, úgyhogy a barátom a végére kiengesztelt az első két kicsit félresikerült gyakorlat mellett. :)
Mit szóltok a mai felhozatalhoz? Ti mit edzettetek ma? És egy utolsó kérdés: Mit szóltok az újfajta bejegyzésekhez? Tetszenek? Folytassam még a sort? :)

Puszillak Titeket: Nocy :)

2015. január 18., vasárnap

top 10 sorozatom a lazulós napokra

Sziasztok!

Nos, a múltkor leírtam, hogy miként telik nálam egy kikapcsolódással teli nap. Most pedig úgy döntöttem, hogy végigmegyek a listámon, és egy-egy bejegyzésben bemutatom, én pontosan mikkel is kapcsolódom ki. Mivel ma sajnos elmarad a betervezett edzésem, ezért elsőként azt veszem sorra, milyen sorozatok ragadnak el magukkal igazán. 
Előre leszögezem, ez egy lista és nem sorrend. Azt még ha akarnék se tudnék szerintem felállítani! :)

Úgyhogy lássuk és kezdjük a még most is futó sorozatokkal!
1. Pretty Little Liars
Amióta nyáron rátaláltam, azóta egyszerűen fan lettem. Az oké, hogy még mindig nem tudjuk, ki A, de hogy még a ruhák is eszméletlenek! Én úgy gondolom, hogy egy sorozatnál nem csak az a lényeg, hogy mi a téma, hanem az is, hogy hogyan adják el azt. Namármost itt a ruhákkal nem lehet betelni, ha valaki épp inspirációra vágyik, akkor csak nézzen bele néhány részbe, és biztos lehet abban, hogy máris nem lesz problémája a holnapi szettével! Ahogy azzal sem, hogy újabb listát készítsen arról, hogy mire is van még szüksége :)

2. Bones
Na, igen, az egyetlen sorozat, amit képes vagyok magyarul is megnézni! Ez az egyetlen olyan sorozat, ahol úgy éreztem, valóban eltalálták a szinkronhangokat. A sztori pedig mindent visz. Van, aki azt mondja, hogy ez az a tipikus nyomozósorozat, pedig az egyediségét Bones adja, aki mindig meg tud minket lepni. A legjobban azt szeretem benne, hogy mindig van valami új, ami miatt nem tudom megunni. Már évek óta megszállottja vagyok a sorozatnak, ez pedig egyre durvább méreteket ölt!


3. Game of Thrones
Szerintem ez az a sorozat, amit nem kell senkinek sem bemutatnom. Talán ez az elmúlt évek legfelkapottabb sorozata, de méltán. A sztori rendkívül összetett, és ha nem lenne benne ennyi teljesen felesleges meztelenkedés, még én sem tudnék semmi kivetnivalót találni benne. Épp most kezdek bele a könyvekbe is, mert már egyszerűen annyit hallottam az író zsenialitásáról, hogy muszáj én magam is tapasztaljam. Ha még nem láttad, akkor feltétlenül kezdd el, ha pedig már igen, akkor épp itt az ideje, hogy újranézd a kedvenc részeid! :) Te kit látnál szívesen a trónon? :)



4. Amerikan Horror Story
Ezt a sorozatot csak néhány hete kezdtem el nézni, amikor véget ért a Sons of anarchy, hogy betöltsem a keletkezett űrt, de igazi fan lettem. Végig futkorászik a hátamon a hideg, ahogy nézem a részeket, és a legjobb az, hogy szerintem nincs olyan, aki előre meg tudná mondani, hogy mi lesz a vége. Horror fanoknak kötelező, holott ez nem az a megszokott horror elemekkel teletűzdelt sorozat. Téged is meg fog lepni! :)


5. The walking dead
Ha ezek közül még mindig nem találnál számodra megfelelőt, akkor ebbe a sorozatba nyugodtan nézz bele. Ha szereted a zombikat, akkor pedig végképp ez a Neked megfelelő sorozat, mert itt aztán van belőlük elég. Néha még sok is! :) De a sztori, ahogy próbálnak megélni a járkálók mellett, és igyekeznek nem elveszíteni az ép eszüket, az bizony megér egy misét. Az egyik nagy kedvencem, és alig várom, hogy februárban újra elinduljon!

És folytassuk azokkal, amik ugyan már nem futnak, de mindig jó őket újra előszedni :) Itt azért elég erősen szórtam, és igyekeztem az ismertek mellé talán kevésbé ismerteket is keverni, hátha tudok valami újat mutatni Nektek is! :)

1. Gossip Girl
Szerintem nincs olyan nő a világon, akinek be kellene mutatni Serena Wanderwoodsent. Ő az a lány, aki mindent felforgat maga körül, mégis őt irigyli a fél világ. De persze ott van a legjobb barátnője is: Blair, aki szintén a leginkább irigyeltek közé tartozik, és akinek a barátnőjének lenni igazi megtiszteltetés. Szereted az ármánykodást, a szerelmet és a titkokat, de még nem láttad? Ideje belekezdened! :)

2. Sons of Anarchy
Nem az a tipikus lányos sorozat, hanem az, amit az igazán belevalók néznek. Fegyverek, Amerika és néhány motor. Ezeket a szavakat használnám, ha csak 3 szavam lenne arra, hogy leírjam, mit is jelent a SOA. Azonban ez sokkal több ennél. Imádtam minden egyes percét, és szerintem még életemben nem szurkoltam ennyire két szereplőért. És amit még meg merek kockáztatni, hogy még soha nem láttam ennyire reális és élethű sorozatot. Amikor nézed, Te magad is kicsit motorossá válsz, és szinte érzed az ereidben az adrenalin száguldását. Biztos vagyok benne, hogy nem egyszer fogom újranézni.

3. Veronica Mars
Még középiskolás voltam, amikor ezt a sorozatot vetítették, de én minden egyes epizódját imádtam. Azóta még háromszor toltam végig ezt a sorozatot, de mindig ugyanúgy tudtam szorítani Veronicának. Tényleg nagy kedvencem volt, és egy kicsit én magam is nyomozóvá akartam válni, amikor végignéztem. Aztán persze meggondoltam magam, de még mindig imádom. Tavaly filmet is készítettek belőle, viszont azt sajnáltam, hogy a sorozat végén függőben maradt szálakat nem zárták le, és sok minden megválaszolatlanul maradt. Ennek ellenére a film sem volt rossz, de nem azt kaptam, amit vártam.


4. Maffiózók
Ezzel a sorozattal kapcsolatban nagyon sokat gondolkodtam, hogy beletegyem-e a listámba. Végül úgy döntöttem, hogy mindenképp itt van a helye. Igaz, hogy a lezárása valami eszméletlenül fura és megmagyarázhatatlan, mégis talán a legjobban ez illett hozzá. Viszont a sztori annyira valóságos, annyira izgalmas (még akkor is, ha néha azt érezzük, hogy húzzák, mint a rétestésztát), hogy egyszerűen odaszegez a kanapéhoz. Engem legalábbis teljesen odaragasztott. A Soprano család nem hétköznapi, annyi szent! De nem is azért szeretjük őket :D


5. Merlin
A végére az egyik legkedvencebb sorozatomat tettem, ugyanis egyszerűen imádtam! Annyira sajnáltam, amikor vége lett, hogy napokig csak tengtem-lengtem. Egyszerűen nem tudtam magam hová tenni. A sorozat valami eszméletlen jó, a maga varázslattal teli világával egyetemben. A leginkább az tetszett benne, hogy a sorozatot nem nyújtották tovább, mint ami szükséges lett volna. Szerintem a készítők teljesen jól eltalálták azt a pontot, hogy a csúcson tudják abbahagyni. A karakterek sokrétűek és a színészi játék előtt le a kalappal! Merlint pedig a maga visszafogottsága és néha esetlensége tette különlegessé.

Nos, ez lett volna az én top 10 sorozatom. Remélem, Nektek is tetszett, és hogy tudtam Nektek is mutatni valami újat. Nektek mik a kedvenc sorozataitok? :)

Puszillak Titeket, Nocy :) 
This entry was posted in

2015. január 15., csütörtök

2015.01.15. Fitball labda és mégsem :)

Sziasztok!

Ismét itt vagyok, most már a mai edzésemen túl. Meg kell mondjam, hogy a múltkorin felbuzdulva most egyre több olyan gyakorlatsort keresek, ami remekül átmozgatja és megdolgozza a felsőtestemet. Múltkor ugyanis rájöttem, hogy amit eddig oda csináltam, az nem volt túl sok. Úgyhogy igyekszem erre is nagyobb hangsúlyt fektetni a jövőben. :)
Mivel még mindig spórolok Rita DVD-jével (de most már csak szombatig), ezért ismét a Tone it up lányok segítségét hívtam a tornához. Most már szerintem rendesen függő lettem, de ez annak a jó tulajdonságuknak is köszönhető, hogy nagyon változatos edzéstervekkel rukkolnak elő. Mivel most kedvem volt a fitball labdánkat is hasznosítani (ha már van itthon), ezért egy olyat kerestem, ahol az is helyet kap. De akinek nincs otthon ilyen, az se keseredjen el, mindegyik gyakorlatot lehet a padlón is végezni, illetve kis átalakítással teljesen ugyanazt a hatást lehet elérni. Illetve nem is kell sok gyakorlatnál használni :)
Először a következő videóval kezdtem:
Meg kell mondjam, azért ez jól lefárasztott. Nem mondom, hogy megizzadtam, mert nem, de marhára kellett a kitartás egyes gyakorlatoknál, hogy ne adjam fel és ne hagyjam abba. De utána arra gondoltam, hogy ha képes vagyok rá, és egyszer sem állok meg, akkor ezzel Titeket is motivállak arra, hogy Ti is hasonlóan kitartsatok. Úgyhogy egyszerre motiváltuk egymást, én pedig elmondhatom, hogy megcsináltam! :) Nagyon jó érzés, hogy sikerült, holott már a legelső gyakorlatnál kivoltam :D Mondtam, hogy nagyon gyér izomzatom van, de azért azt én sem gondoltam, hogy ennyire. Pedig egy mindössze fél kilós súlyzó volt a kezemen! 
A másik gyakorlatnál szintén a felsőtestre dolgoztam, holott eredetileg másra akartam, de amikor elkezdtem, már nem akartam változtatni ezen.
Ez egy nagyon jó kis gyakorlatsor volt szintén, és marhára el is fáradtam a végére. Nagyon nagy akarerőre volt szükségem ahhoz, hogy végigcsináljam. Illetve hogy majdnem végigcsináljam. Ugyanis én ezt az utolsó gyakorlatot képtelen vagyok megcsinálni. Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul vagy hogy csak szimplán ennyire gáz vagyok, vagy hogy esetleg csak a csaj ilyen kemény, de én ezt nem. Ezt egyszerűen nem. Nem tudom... Ha erre tudtok valamit, hogy mivel lehetne rágyúrni, hogy sikerüljön, akkor írjátok már le legyetek kedvesek. Én már nem tudom, mit lehetne még. Remélem, hogy ezen javítani tudok majd az elkövetkezendő időben és egy év múlva ilyenkor már képes leszek erre a most még lehetetlennek tűnő gyakorlatra is:)
Ti hogy álltok az edzéssel? Mit mozogtatok ma? :)

Puszillak Titeket, Nocy :)

2015. január 14., szerda

My lazy day :)

Sziasztok!

Úgy éreztem, hogy itt az ideje annak, hogy leírjam, nálam hogy néz ki egy lazítós nap, ugyanis most épp eléggé sok ilyenhez van szerencsém és szerintem egy ilyet minden hónapban be kell illeszteni a szürke hétköznapok elviselése érdekében :)
Ilyenkor sokáig alszom, legalább fél 9-ig, és nem csinálok semmi megerőltető dolgot.
Ezeket a napokat szeretem úgy kezdeni, hogy rendet teszek magam körül. Persze csak azután, hogy megittam egy nagy bögre teát vagy kakaót, miközben az interneten nézelődök vagy épp a kedvenc sorozatom új részét nézem meg. Nálam nagyon jól jön, hogy ilyenkor rendet teszek magam körül, ugyanis rendszerint elég nagy a kupi a szobámban. Ennek oka az, hogy ezt meg azt meg amazt a ruhát is elől hagyom, mert hogy azt majd holnap felhúzom (vagy tegnap volt rajtam, de ma már nem volt hozzá hangulatom), illetve állandóan elöl van egy vagy két könyv, újság, egyetemi papírok, amiket le kell adni, vagy csak azért, hogy majd elolvassam... Szóval ilyenkor ezeket mindig szépen elrendezem, és átszortírozom. Anyukám pedig rendszerint ilyenkor szokott bejönni és meglepődni, hogy én mit is csinálok. :)
Ezeken a napokon mindig a hatalmas, meleg és természetesen puha egyetemi pulcsimban flangálok a legmelegebb zoknimat felhúzva (legalábbis télen, ősszel és tavasszal). A világ egyik legjobb dolga, hogy ezt kitalálták, nálunk ugyanis (PTE) nagyon jó minőségűek ezek a pulcsik, már kettőre szert is tettem a nagy rajongásomban :D A zoknikról pedig inkább ne is beszéljünk... Nálam állandó kérés anyukám felé, hogy ugye karácsonyra vagy mikulásra kapok majd újabb meleg zoknikat? Természetesen erre mindig igen a válasz, vagy csak egy somolygás :D
Egyébként nagyon érdekes, de ilyenkor általában annyira bele jövök a rend rakásba, hogy azon nyomban fel is szoktam porszívózni és fel is szoktam mosni, mert annak olyan jó illata van, hogy csak na. Ezek után pedig már tényleg csak relaxálok. Meggyújtok egy-két illatgyertyát, beauty blogokat olvasgatok, kommentelek, behozom a lemaradásom, ha hét közben nem volt időm megnézni egy-két videót, és természetesen ide is írok bejegyzéseket, amik nem azzal kapcsolatosak, hogy aznap épp mit és hogy sportoltam. 
Ezeken a napokon szoktam még eszeveszett sorozatozásokat és filmezéseket is tartani, illetve ilyenkor szoktam elővenni a kedvenc vagy épp legújabb könyveimet is. Illetve ha épp ahhoz támad kedvem, akkor az interneten olvasok amatőr írók tollából született írásokat. :) Meglepődnétek, hogy mennyi tehetséges ember él Magyarországon! 
Általában ennyivel nem szoktam beérni, és ilyenkor mindenféle nőcis dologgal is elszórakozom. Ilyenkor biztosan új karmokkal zárom a napot, és tuti, hogy kipróbálok egy új hajpakolást vagy bőrradírt is, amit valakitől ellestem, vagy amit esetleg mintába kaptam. Ilyenkor szoktam kipróbálni a videókból ellesett sminkeket is, hogy tutira jól mutassanak, amikor élesben akarom bevetni őket (de általában ez pont fordítva szokott elsülni, ilyenkor jól néz ki és jól is sikerül, amikor meg kéne, akkor mindenhogy sikerül, csak olyan jól nem, mint előtte :D). Nyugtassatok meg, hogy ez nálatok is így működik! :) 
A legújabb szórakozásom ezeken a napokon, hogy listákat írok arról, hogy mit szeretnék még beszerezni majd a következő néhány hónapban vagy évben. Igen, ilyen is van :D Ha esetleg lesz erre igény, akkor ebből is írok majd bejegyzést. :)
Ezeket a napokat nem mindig zárom sportolással, van, amikor ezt kifejezetten igényli a szervezetem, de van olyan, amikor inkább megiszok még egy teát, vagy egy cappucinót, de meg nem mozdulnék. Szerintem ezek a napok is beleférnek, de persze azért általában boldogabban zárom ezt a napot, ha a sportra is szenteltem időt.

A végére pedig egy összefoglaló az én top 5+1 tippemmel az én idő eltöltésére!
1. Nézz egy jó filmet vagy sorozatot!
2. Olvass el egy jó könyvet vagy vedd elő a kedvenc újságodat!
3. Végy egy forró fürdőt!
4. Csinosítsd ki magad egy új lakkal, arcpakolással vagy mindkettővel!
5. Olvass beauty blogokat!
+1 Sportolj! (természetesen :) )

Ti miket csináltok ilyenkor? Mi kapcsol ki Titeket a leginkább? :) A legfontosabb: odafigyeltek arra, hogy magatokra is szakítsatok időt? Ne feledjétek, ez nagyon fontos! Csak így lehetünk igazán boldogok és kiegyensúlyozottak, ha önmagunkkal is elég időt töltünk, és nem mindig másokat helyezünk előtérbe.
Remélem, én is ötleteket adtam ahhoz, hogy mit próbáljatok ki legközelebb! :)

Puszillak Titeket, Nocy :)
This entry was posted in

2015. január 12., hétfő

Kettlebell nélkül is megy!

Sziasztok!

Hazaértem a kikapcsolódós hétvégéből, így szinte már égetett a vágy, hogy edzek egy kiadósat. Mivel a múltkor rájöttem, hogy milyen szánalmasan kevés az izom a felsőtestemen, ezért egy olyan gyakorlatsort kerestem, ami megfelelően átmozgatja és megdolgoztatja azt is. És azt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy megtaláltam!  Meg kell hogy mondjam, kellemesen elfáradtam az elmúlt 35 percben az edzésem alatt. 
A gyakorlatot a Tone it up lányok állították össze, és bár nem egy ugrálós-mozgalmas gyakorlatsorról van szó, mégis megizzasztja az ember lányát. Kellemesen összhangba hoz a gyakorlat magaddal, hiszen minden apróságra figyelve kell végezni a feladatokat, sokszor lassabban, mint azt az ember gondolná vagy eredetileg akarná. Ebben van talán a varázsa, hogy úgy mondjam :)
A videóban kettlebellt használnak, azonban mivel az nekem nincs itthon, ezért én egy sima kézi súlyzóval helyettesítettem, amit a még múltkor vásárolt szettben találtam. Mivel ez egy lassabb edzés, ezért most az 1 kilós változatot választottam. No, de lássuk is, hogy melyik videóról van pontosan szó!
A videó előtt azért érdemes kicsit bemelegíteni, hogy nehogy valami probléma történjen az otthoni edzés során, de ezt leszámítva szerintem egy nagyon jó, egész testet átmozgató videóról beszélhetünk. Nálam a 24. percnél jött el a holtpont, amikor azt mondtam, hogy kész, én most mindjárt abbahagyom, mert már el sem hiszem, hogy még mindig van tovább. De szerencsémre a kitartásom még megmaradt pont addig, amíg gyakorlatot nem váltottunk, így pedig sikerült átlendülni és csinálni tovább. Megmondom az őszintét, továbbra is akkor van problémám, amikor plankben kell tartani magunkat, ugyanis a csuklóm valamiért eszméletlenül fáj ilyenkor. De egyszerűen nem tudok rájönni, mi lehet a probléma. Ha valakinek van erre valami ötlete, feltétlen írja meg nekem! :)
Egyébként utána már kellemes végig a gyakorlat, és a végén teljesen kielégítő nyújtást is találhatunk, ami meglepő, hiszen ezekben a videókban ritka az ilyen. Ha valakinek azonban ennyi nem elég, csinálhat nyugodtan többet is, de nekem most pont elég volt.
Hogy telt a rövid hétvégétek? És ami még fontosabb: hogy bírtátok a hétfőt? :)

Puszillak Titeket, Nocy :)

2015. január 9., péntek

2015.01.09.

Sziasztok!

A mai nap már korán reggel letudtam az edzést és készítettem egy jó kis montázst, amivel szemléltetem a "szenvedéseim". Amik egyébként közel sem voltak szenvedések, mert tök jól éreztem magam közben, és nagyon jól elvoltam vele :) 
Első körben egy jó kis átmozgatós felső testet nem kímélő programmal kezdtem, ugyanis Rita DVD-jét csinálva azt vettem észre, hogy nem igazán jó a karjaim edzettségi szintje. Bevallom az őszintét, azt a részt nagyon sokáig elhanyagoltam, ennek pedig most iszom meg a levét. De semmi gond! Ami késik, nem múlik ugyebár :) Egyébként azt tudni kell, hogy ebben a videóban nem túl sok a gyakorlat, de azokat hosszú ideig kell csinálni. Viszont pont jó, mert mielőtt feladnám, akkor szólnak, hogy már nincs sok vissza, és valóban nincs, csak néhány gyakorlatig kell majd kibírni. Úgyhogy szuper! De azért arra készüljetek fel, hogy nem olyan egyszerű a dolog. Legalábbis számomra nem volt túl kíméletes, pedig csupán 13 percről van szó. Mondjuk azt valaki mondja meg, hogy miként lehet ezt kibírni csuklóval? Valahogy az nekem mindig nagyon hamar megfájdul, valamiért nem bírja jól a gyűrődést :D
A másik videóban a problémás területeimre mentem rá, egy jó kis 17 perces videóval. Ezt a videót már korábban is előszeretettel vettem elő, amikor edzeni támadt kedvem, most pedig amikor beugrott, kapva kaptam az alkalmon, hiszen az új kézsúlyomat is használnom kellett. Amilyen kis idióta vagyok, egyelőre még élvezem, hogy plusz súllyal is tudok rendesen edzeni itthon. :) A plusz súlytól senki ne ijedjen meg, ha nincs súlyod otthon, két vizes üveg teljesen megteszi, ha pedig nincs a kéznél egy ágy vagy csak szimplán nem akarod azt használni, mint én, akkor mindezeket nyugodtan végezheted a földön is, teljesen ugyanaz lesz :) Én nagyon szeretem ezt a videót, mert változatos, de mégis nagyon hatékony!
A végén pedig a nyújtásról se feledkezzetek el! Én a szokásos kis nyújtást alkalmaztam, amiről korábban már írtam is Nektek!
Ti mit edzetettek ma? Mi a tervetek a hétvégére? :)

Puszillak Titeket, Nocy :)

2015. január 7., szerda

2015.01.06. Rubint Réka 2009

Sziasztok!

Először is szeretném köszönteni az új olvasókat és szeretném megköszönni Ritának, hogy a  a DVD-jéről írt posztomat kitette az oldalára! Nagyon meglepett, és egyszerűen nem tudom leírni, hogy mennyire jó érzés volt az oldalán látni a nevem. :) Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, hatalmas löketet kaptam most, úgyhogy további ötleteim is lettek a bloggal kapcsolatban. Remélem, hogy ezek legalább annyira tetszeni fognak, mint a mostani bejegyzések! :) Ha pedig tetszik a blog, ne felejtsetek el feliratkozni követőnek és lájkolni a facebbok oldalamat, aminek a linkjét az oldalsávban találhatjátok :)
A tegnapi adagnak igen érdekes története van. Ugyanis mint ahogy azt már az előző posztban említettem, be akarom osztani Rita DVD-jét, úgyhogy a következő szintet jövő hétre tartogatom. :) Így hát ma szépen bekészítettem néhány videót, azonban edzés előtt még felnéztem gyorsan a blogra is. Aztán az egyik kedves olvasóm eszembe juttatta a 2009-es Rubint Réka tornát, így hát kedvet kaptam ahhoz, és azt csináltam meg. :) Hogy pontos legyek a comb részt csináltam meg, ami egy "laza" 20 perces blokkot jelent. Ez a blokk nekem nagy kedvencem, mivel elég jól lefáraszt és leizzaszt. Az pedig szintén nem mellékes, hogy így legalább felavathattam az új lábsúlyomat is :) Meg kell hogy mondjam, szuperül vette az első akadályt, úgyhogy én ezt örömmel vettem.
A videó szerintem így tökéletes egy edzéshez, persze csak akkor, ha a szokásos problémáimat nem nézzük a Réka tornáknál, méghozzá a túl harsány hangokat és túl halk zenét. 
Ezek után úgy éreztem, egy hosszabb nyújtásra van szükségem, úgyhogy a már múltkor bemutatott gyakorlatsorhoz nyúltam, és milyen jól tettem! :) Sokkal jobban éreztem magam utána, hiszen mint ahogy azt már említettem, mostanában úgy érzem, hogy túl merev vagyok. Azt hiszem, ideje lenne egy kis jógát is beiktatni... :)
No, ez lett volna a tegnapi edzésem, ma pedig pihenőnapot tartottam. Ti mit edzettetek tegnap vagy ma? :) 

Puszillak Titeket, Nocy

2015. január 5., hétfő

2015.01.04. Feszes és fitt DVD

Sziasztok!

A tegnapi edzés programját a még tavaly rendelt Feszes és Fitt DVD szolgáltatta. Már nagyon régóta vártam, hogy kipróbáljam, most pedig végre elérkezett az idő :)
Balogh Rita munkájával még tavaly találkoztam először, amikor a facebookon rátaláltam az oldalára. Mindig nagyon hasznos cikkeket tett ki, és gyakran nyúltam az ő által készített edzésprogramokhoz is. Egy korábbi posztomban már olvashattátok is az oldalán talált edzésprogramról írt véleményemet, amit ITT találhattok. Tavaly készítette el első DVD-jét, amit én nagy elánnal karácsonyi ajándéknak meg is rendeltem. Most pedig végre itt volt az ideje, hogy ki is próbáljam. Mivel két intenzív feszesítő programot és egy extra has-popsi edzést rejt, ezért én úgy döntöttem, hogy jól be is osztom magamnak. Tegnap csupán az első szintet csináltam meg, mivel ez egy körülbelül 30 perces blokkot jelent, ami pont elég még nekem. 
De lássuk csak a medvét! Ha megnézzük a DVD tokját, szerintem mindannyian megjegyezzük magunkban, hogy ezaz! Ez egy igazán nőies, csajos borító és hát valljuk be, Rita alakja irigylésre méltó! :) Így hát az ember szívesen veszi kézbe, és nyomja be a
lejátszóba a DVD-t, hogy aztán felkészüljön a kemény edzésre. Az ember már szinte várja, hogy Rita is mindjárt a közepébe csap, aztán pedig pozitív csalódásként éri, hogy nem, végre egy DVD, ahol figyelnek a bemelegítésre! Én magamban szinte ujjongtam, hogy végre valaki, aki erre is gondol. Hiszen szerintem nem sokan mondhatjuk el magunkról, hogy teljesen tudjuk, mi és mennyi elegendő bemelegítésnek. Persze az évek alatt kialakul egy rutin, de amikor valaki teljesen kezdő, szerintem ez teljesen normális.
Ezek után egy egész jó kis edzésben van részünk. Igaz, hogy néha érezhető, hogy ez még Rita első DVD-je, de szerintem kezdésnek ez nagyon-nagyon jó! Imádtam, hogy a zenék élvezhetőek és nagyon jó pörgősek. Imádtam, hogy Rita nem akarja túlkiabálni a zenét, hanem összhangban dolgozik vele, ellentétben a Réka DVD-kkel. Mindezek nagy-nagy pozitívumai.
Ha nagyon kukacos vagyok, akkor talán azt emelném ki hátránynak, hogy az első szinten nagyon sok olyan gyakorlat van, ami a felsőtestre megy, és talán túl kevés is benne a has-popsi részt célzók. Azonban ezt sem lehet ugye így teljesen kijelenteni, hiszen ezért van benne egy extra has-popsi edzésprogram is! 
Amit pedig még külön kiemelnék az az, hogy itt nyújtás is van, kérem szépen! Én a magam részéről nagyon örülök, hogy ez egy olyan komplett, teljes átmozgató edzésprogram, amiben van bemelegítés és nyújtás egyaránt. Ezeket teljes mértékben elegendőnek éreztem hozzá. Úgyhogy összegezve ez egy nagyon jó kis DVD-nek látszik így első blikkre.
Amit viszont kiemelnék, hogy szükség van hozzá egy jó kis kézi súlyra is, úgyhogy az elején készítsétek ki Ti is, hogy ne csak akkor kapjatok észbe, amikor használni kell. Én ugyanis így jártam, de utána még boldogabb voltam, hiszen használhattam az újonnan vásárolt súlyzókészletemet. Erről lesz majd bővebb teszt a blogon, ha már kipróbáltam őket jobban :)
Addig is kezdjetek neki a mai adagnak!
Rita DVD-jét ITT rendelhetitek meg, a facebook oldalát pedig ITT találhatjátok. Jó nézelődést! :)

Ti kipróbáltátok már Rita DVD-jét? Mi a véleményetek róla? 

Puszillak Titeket, Nocy
This entry was posted in

2015. január 3., szombat

2015.01.03.

Sziasztok!

Nálam az újév első edzése nem volt hagyományos :) Ugyanis mostanában egyre inkább azt éreztem, hogy mindenem merevebb mint korábban, éppen ezért ma az edzésemet egy kiadós nyújtással helyettesítettem. Persze ebben az is közrejátszott, hogy egyáltalán nem volt kedvem ma az izzadáshoz, de legalább felkeltem az ágyból, úgyhogy a lelkiismeretemet is helyre raktam :)
Először egy videóval kezdtem, naná, hogy a Tone it up lányok egyik videójával :)
Nagyon szeretem ebben a videóban, hogy olyan kiegyensúlyozott, de a szó legjobb értelmében. Végig szép lassan, nyugodtan végezhetjük a gyakorlatokat, és természetesen fokozatot is választhatunk, hogy melyik számunkra a megfelelő. Jómagam általában a nehezebb verziót választom, mivel egész nyúlékony vagyok, így ezeket én szíves örömest vettem :) Erre pedig nagyon jól ráépíthető egy másik videójuk, méghozzá ez:
Nekem mind a kettő nagyon jól bevált, és így, egymás után szinte éreztem, hogy az izmaim kicsit megnyúlnak és végre nem ott tartok, hogy már alig bírom kinyújtani a lábam egyenesbe. Na, jó, egy kicsit túloztam most, de akkor is :) Szerintem a zene is teli találat alatta, úgyhogy érdemes belekezdeni. Nem mellesleg szerintem egy otthoni edzés után bármikor bármelyiket bevethetitek! :)
Számomra ez a 20 perc kikapcsolódás igazi töltődés volt így a nap végén, úgyhogy most már elégedetten alhatok, holnap pedig egy újabb nap vár, amikor egy új edzés is vár! Hogy mi? Gyertek vissza holnap is, és megtudjátok! :)

Ti milyen nyújtó gyakorlatokat használtok? Egyáltalán: szoktatok nyújtani? 

Puszillak Titeket, Nocy :)