Emlékszem, legelőször Oatmealqueennél láttam ezekhez hasonló
palacsintatornyokat, aztán nekem is megtetszett, gondoltam, kipróbálom, hogy
milyen. Aztán amióta egyszer kipróbáltam, azóta bizony nincs megállás, nem
telik el úgy hét, hogy a hétvégén egy nap ne csinálnék ezt reggelire. Az elején
még egész visszafogott voltam, mostanra azonban már szívesen kísérletezek a
különböző alapanyagokkal és feltétekkel, hogy minél finomabb, de mindemellett
egészséges palacsinta legyen a végeredmény. Ezt az eredményt pedig veletek is
megosztom, jöjjön a három kedvenc palacsintareceptem! J
1 Az átlagos
40 g zabliszt (vagy apró szemű zab
ledarálva)
1 vaníliarúd kikapart belseje
+annyi tej, amennyit felvesz (ez lehet
bármilyen, amilyet csak szeretnél)
Mindössze három alapanyag kell hozzá, de a
végeredmény isteni J
És igen, nem szükséges bele tojás, én kipróbáltam, mivel allergiás vagyok a
tojásfehérjére, és bizony tökéletesen működik anélkül is. A hozzávalókat
összekevered, majd pedig kókuszolajjal megkent serpenyőben kisütöd őket. Ha
ilyen kis köröket szeretnél formázni, annak az a nyitja, hogy viszonylag sűrű
tésztát csinálj. Ha pedig jobban szereted a lágy palacsintát, akkor tehetsz a
tésztába egy kanál sütőport is, hogy kicsit fellazítsd vele. Ha kész van,
helyezd a palacsintákat egymás tetejére, tegyél rá egy kis lekvárt, illetve
díszítsd egy kis gyümölccsel, és már kész is (én a legutóbb barackot és házi málna lekvárt használtam, tutira nyerő összeállítás)!
2. Csokis palacsinta
Hozzávalók:
35 g zabliszt
1 adag csokis fehérjepor
+annyi tej, amennyit felvesz
Az elkészítés hasonló az előzőhöz. Először
kiméred a zablisztet (vagy zabpelyhet ledarálva), hozzáadod a fehérjeport és a fahéjat. Ezeket
összekevered, majd felöntöd annyi tejjel, amennyit felvesz. A fahéjtól kicsit
olyan karácsony íze lesz, ezt nem tudnám jobban megfogalmazni , olyan lesz,
mint egy jó adag forrócsoki, amit én imádok! Ezt fogyaszthatod szintén
lekvárral, vagy ha még több csokira vágysz, akkor egy kis csokis fehérjét oldj
fel egy kis tejjel vagy vízzel, és azzal öntsd le. De ha egy kis bűnözésre
vágysz, akkor olvassz fel étcsokit és öntsd nyakon azzal :) Én itt házi eperlekvárt és fehérjeporos csokiöntetet használtam, isteni finom volt, mind elfogyott! :D Egyébként ha nem használsz fehérjeport vagy nincs otthon csokis, akkor nyugodtan használhatsz helyette cukrozatlan kakaóport is, de abból nyilván viszonylag kevés kell, és édesítésre is szükség lehet mellette.
3.
Almás-fahéjas palacsintatorony
Hozzávalók:
40 g zabliszt
fél alma
fél teáskanál fahéj
+annyi tej, amennyit felvesz
Ez a legújabb kedvenc palacsintám, és egy
kicsit ugyan macerásabb elkészíteni, de határozottan megéri! Összekevered a
lisztet a fahéjjal, majd hozzáadsz annyi tejet, amennyit felvesz. Az almát
meghámozod, majd apró darabokra vágod (le is reszelheted, de én jobban
szeretem, ha nagyobbak a darabok, mert jobban érződik akkor az íze), és
belekevered a masszába. Ha kisütötted, tornyozd fel, és már fogyaszthatod is!
De ha egy kis plusz szeretnél vinni bele, akkor mindenképp öntsd nyakon egy kis
vaníliapudinggal és tegyél rá még egy kis almát. Ha engem kérdezel, így lesz az
igazi! J
Ezek egy adagra vonatkozó alapanyagok, mivel én nem vagyok
nagy étkű, ezért sokszor ezt a mennyiséget is alig tudom megenni, mivel nagyon
jól eltelít, és hosszú ideig nem leszek tőle éhes. Ugyan a képek nem olyan
szépek, mint mondjuk Oatmealqueennél vagy épp Numbavánál, de azért nagyon igyekeztem! Sajnos nem
vagyok egy nagy ételfotós J
Ti szoktatok palacsintát reggelizni? Nektek mi a kedvenc
receptetek? J
Ki fogjátok próbálni valamelyiket?
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése